Kaszę kuskus wsypujemy do miski, przyprawiamy solą i pieprzem, zalewamy szklanką wrzątku, przykrywamy i odstawiamy na 10 min. Po tym czasie mieszamy kaszę widelcem, by stała się sypka. Paprykę myjemy, pozbawiamy gniazda nasiennego i kroimy w paseczki. Kukurydzę odsączamy. Ogórki kroimy w kostkę. Szczypiorek siekamy. Wszystkie składniki mieszamy delikatnie w misce, przyprawiamy oliwą z oliwek i sokiem cytrynowym.
Inne kasze
Sałatka z kuskusem, papryką, kukurydzą i ogórkiem
Autor: Dorota

Składniki
- 1 szkl kuskusu
- 1 papryka np. żółta
- 1 szkl kukurydzy konserwowej
- 4 ogórki konserwowe
- mały pęczek szczypiorku
- sól
- pieprz
- 10 łyżek oliwy z oliwek
- 5 łyżek soku z cytryny