Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Nasi eksperci

Mgr Urszula Somow

Urszula Somow

Mgr Kamila Pawłowska

Urszula Somow

Dietetyczka sportowa. Współpracuje z Polskim Związkiem Lekkiej Atletyki oraz Polskim Związkiem Piłki Siatkowej.
Ukończyła kierunek Dietetyki na SGGW w Warszawie.
W codziennej pracy łączy pasję do sportu i właściwego odżywiania, wspierając zawodników w realizacji ich celów sportowych i zdrowotnych.

Prowadzi szkolenia i warsztaty dla sportowców, ich trenerów, opiekunów oraz innych dietetyków. Ceni sobie również współpracę z dziećmi oraz sportowcami amatorami.
Współpracuje z fundacją „Szkoła na Widelcu“, zajmującą się walką o poprawę jakości żywienia dzieci.
Będąc propagatorką diety roślinnej, docenia wartości zdrowotne i odżywcze kasz, jako niskoprzetworzonych produktów.

Współautorka bloga i autorka przepisów kulinarnych na blogu kulinarnym naszakasza.pl. Ukończyła Warszawski Uniwersytet Medyczny na kierunku Dietetyka, a także studia podyplomowe z Psychodietetyki na Uniwersytecie Humanistycznospołecznym SWPS. Na co dzień pracuje jako dietetyk w Peater – globalnej platformie dietetycznej popularyzującej zdrowe podejście do diety.

Jest fanką wszelkich aktywności fizycznych, a pasją do sportu stara się zarażać wszystkich wokół. Jej konikiem jest żywienie osób aktywnych, a w szczególności wpływanie na ich wydolności za pomocą diety. W wolnych chwilach zgłębia wiedzę na temat snu i jego roli w regulowaniu gospodarki hormonalnej. Kasze w diecie docenia za ich „uniwersalność”. Świetnie smakują zarówno w wersji wytrawnej, jak i w tej na słodko, a dodatkowo są niedocenianym źródłem energii.

Mgr Urszula Somow

Urszula Somow

Dietetyczka sportowa. Współpracuje z Polskim Związkiem Lekkiej Atletyki oraz Polskim Związkiem Piłki Siatkowej.
Ukończyła kierunek Dietetyki na SGGW w Warszawie.
W codziennej pracy łączy pasję do sportu i właściwego odżywiania, wspierając zawodników w realizacji ich celów sportowych i zdrowotnych.

Prowadzi szkolenia i warsztaty dla sportowców, ich trenerów, opiekunów oraz innych dietetyków. Ceni sobie również współpracę z dziećmi oraz sportowcami amatorami.
Współpracuje z fundacją „Szkoła na Widelcu“, zajmującą się walką o poprawę jakości żywienia dzieci.
Będąc propagatorką diety roślinnej, docenia wartości zdrowotne i odżywcze kasz, jako niskoprzetworzonych produktów.

Mgr Kamila Pawłowska

Urszula Somow

Współautorka bloga i autorka przepisów kulinarnych na blogu kulinarnym naszakasza.pl. Ukończyła Warszawski Uniwersytet Medyczny na kierunku Dietetyka, a także studia podyplomowe z Psychodietetyki na Uniwersytecie Humanistycznospołecznym SWPS.  Na co dzień pracuje jako dietetyk w Peater – globalnej platformie dietetycznej popularyzującej zdrowe podejście do diety.

Jest fanką wszelkich aktywności fizycznych, a pasją do sportu stara się zarażać wszystkich wokół. Jej konikiem jest żywienie osób aktywnych, a w szczególności wpływanie na ich wydolności za pomocą diety. W wolnych chwilach zgłębia wiedzę na temat snu i jego roli w regulowaniu gospodarki hormonalnej. Kasze w diecie docenia za ich „uniwersalność”. Świetnie smakują zarówno w wersji wytrawnej, jak i w tej na słodko, a dodatkowo są niedocenianym źródłem energii.