Nasi Eksperci
Monika Stromkie-Złomaniec
Z wykształcenia dietetyk kliniczny, ukończyła Warszawski Uniwersytet Medyczny. Współwłaścicielka poradni dietetycznej „Z kaloriami na pieńku”, gdzie prowadzi swoich podopiecznych za rękę przez gąszcz mitów i błędnych przekonań o diecie i odchudzaniu. Uważa, że w zdrowym odżywianiu należy mieć zdrowe podejście i przysłowiowe „ciastko” nie zawsze jest największym złem tego świata 😉 Umiejętny balans to postawa!
Autorka licznych artykułów, szkoleń, warsztatów i konsultacji. Jest częstym ekspertem radiowym i telewizyjnym. Współautorka książki „Karmię piersią, jem zdrowo” – obowiązkowego poradnika dla kobiet w ciąży i mam karmiących, który ukazał się w kwietniu 2021 roku.
Prywatnie mama nastolatka, która uwielbia eksperymentować w kuchni. A w wolnych chwilach ogląda programy kulinarne i seriale.
Paweł Ochman
Publikuje przepisy w czasopiśmie „Smak i Tradycja”. Współpracuje z Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego. Juror w Wojewódzkim Konkursie na Potrawę Kresową województwa opolskiego.
Prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne. Autor bloga WEGANON.pl. Wielokrotny laureat Mazowieckiego Konkursu Fotografii Kulinarnej. Współpracuje w Kołami Gospodyń Wiejskich. Propagator roślinnej kuchni regionalnej i potraw z roślin dziko rosnących.
Monika Stromkie-Złomaniec
Z wykształcenia dietetyk kliniczny, ukończyła Warszawski Uniwersytet Medyczny. Współwłaścicielka poradni dietetycznej „Z kaloriami na pieńku”, gdzie prowadzi swoich podopiecznych za rękę przez gąszcz mitów i błędnych przekonań o diecie i odchudzaniu. Uważa, że w zdrowym odżywianiu należy mieć zdrowe podejście i przysłowiowe „ciastko” nie zawsze jest największym złem tego świata 😉 Umiejętny balans to postawa!
Autorka licznych artykułów, szkoleń, warsztatów i konsultacji. Jest częstym ekspertem radiowym i telewizyjnym. Współautorka książki „Karmię piersią, jem zdrowo” – obowiązkowego poradnika dla kobiet w ciąży i mam karmiących, który ukazał się w kwietniu 2021 roku.
Prywatnie mama nastolatka, która uwielbia eksperymentować w kuchni. A w wolnych chwilach ogląda programy kulinarne i seriale.
Paweł Ochman
Publikuje przepisy w czasopiśmie „Smak i Tradycja”. Współpracuje z Polską Izbą Produktu Regionalnego i Lokalnego. Juror w Wojewódzkim Konkursie na Potrawę Kresową województwa opolskiego.
Prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne. Autor bloga WEGANON.pl. Wielokrotny laureat Mazowieckiego Konkursu Fotografii Kulinarnej. Współpracuje w Kołami Gospodyń Wiejskich. Propagator roślinnej kuchni regionalnej i potraw z roślin dziko rosnących.