Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Gotuj z Mamą – Ambasadorką Lubię kaszę

Jaglane migdałki

Autor: Monika Kampczyk/ Kamperki.com

Kasza w diecie dzieci

Składniki

  • 200g kaszy jaglanej
  • ½ kubka mleka
  • 1 kubek wody
  • Gorzka czekolada
  • 1 łyżeczka oleju
  • 3 łyżeczki brązowego cukru
  • Migdały/orzechy/żurawina/ orzechy nerkowca
  • Kardamon

Autor: Monika Kampczyk/ Kamperki.com

Wykonanie

  • W garnku połącz wodę z mlekiem i zagotuj, a następnie wsyp kaszę. Gotuj przez około 20 minut, do momentu aż kasza będzie miękka. Rozpuść pół tabliczki czekolady, dodaj do gorącej kaszy, dodaj cukier wymieszaj, a następnie ostudź ją.
  • Przygotuj ulubione bakalie- migdały, orzechy lub żurawinę i pokrój na bardzo drobne kawałki.
  • Kaszę jaglaną zmiel na gładką masę, dodaj bakalie, olej, przyprawy i wymieszaj.
  • Formuj małe kuleczki i obtocz je w startej na tarce czekoladzie. Możesz również obtoczyć je w bakaliach!

SMACZNEGO!