Piekarnik nagrzej do temperatury 220 stopni (góra-dół). Kaszę jęczmienną ugotuj i pozostaw do ostudzenia. Na tarce/drobne oczka zetrzyj ziemniaki i marchewkę, cebulkę pokrój na bardzo drobną kosteczkę, a czosnek przeciśnij przez praskę/ Powyższe składniki pomieszaj w...
Żołądki drobiowe myję i oczyszczam a następnie kroję na bardzo małe kosteczki. Jeżeli ten rodzaj mięsa nie jest Twoim ulubionym, spokojnie możesz zastąpić go kawałkami drobiu. Tak przygotowane mięso wrzucam do dużego garnka z wodą, dodaję liść laurowy, ziele...
Kaszę gryczaną ugotuj i pozostaw do ostygnięcia. Kurczaka pokrój na małe kosteczki i podsmaż na patelni. Cebulkę pokrój na małą kostkę, zeszklij a następnie dodaj do niej pokrojone pieczarki i smaż, aż będą miękkie. Dodaj do nich mięso. Dopraw wszystko solą i pieprzem...
Kaszę gryczaną ugotuj i pozostaw do ostygnięcia. Przygotuj hummus: ziarna sezamu upraż na patelni, dodaj olej a następnie zmiel. Do tak powstałej pasty dodaj sok z połówki cytryny, zmiksuj, dodaj ciecierzycę wraz z zalewą i miel do uzyskania jednolitej konsystencji....
W garnku połącz wodę z mlekiem i zagotuj, a następnie wsyp kaszę. Gotuj przez około 20 minut, do momentu aż kasza będzie miękka. Rozpuść pół tabliczki czekolady, dodaj do gorącej kaszy, dodaj cukier wymieszaj, a następnie ostudź ją. Przygotuj ulubione bakalie-...