Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

    „Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

    Gotuj z Dorotą

    Zapiekanka z mięsa mielonego z kaszą gryczaną i cukinią

    Autor: Dorota

    Kasza w diecie dzieci

    Składniki

    • 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej
    • ½ kg mięsa mielonego
    • 1 kg cukinii
    • 2 cebule
    • 2 ząbki czosnku
    • 1 puszka siekanych pomidorów
    • 1 jajko
    • sól
    • pieprz
    • olej
    • pół pęczka natki pietruszki
    • pół pęczka szczypiorku
    • pół pęczka koperku – opcjonalnie
    • opakowanie liści szpinaku, pomidorki koktajlowe – do podania

    Autor: Dorota

    Wykonanie

    Cebulę szklimy na oleju. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, posiekanymi ziołami, przyprawami, kaszą gryczaną, zeszkloną cebulką i pomidorami. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i wykładamy warstwy cukinii przekładając je warstwami mięsa. Zapiekamy 45 min w 200st.

    Gotuj z Dorotą

    Dorota jest autorką bloga kulinarnego Dorota Smakuje – https://www.kuchniadoroty.pl/.

    Kuchnia i fotografia to jedne z jej największych pasji 🙂 Gotując opiera się na zasadzie „Szybko, prosto, niebanalnie”!