Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Gotuj z Dorotą

Zapiekanka z mięsa mielonego z kaszą gryczaną i cukinią

Autor: Dorota

Kasza w diecie dzieci

Składniki

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej
  • ½ kg mięsa mielonego
  • 1 kg cukinii
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 puszka siekanych pomidorów
  • 1 jajko
  • sól
  • pieprz
  • olej
  • pół pęczka natki pietruszki
  • pół pęczka szczypiorku
  • pół pęczka koperku – opcjonalnie
  • opakowanie liści szpinaku, pomidorki koktajlowe – do podania

Autor: Dorota

Wykonanie

Cebulę szklimy na oleju. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, posiekanymi ziołami, przyprawami, kaszą gryczaną, zeszkloną cebulką i pomidorami. Naczynie żaroodporne smarujemy olejem i wykładamy warstwy cukinii przekładając je warstwami mięsa. Zapiekamy 45 min w 200st.

Gotuj z Dorotą

Dorota jest autorką bloga kulinarnego Dorota Smakuje – https://www.kuchniadoroty.pl/.

Kuchnia i fotografia to jedne z jej największych pasji 🙂 Gotując opiera się na zasadzie „Szybko, prosto, niebanalnie”!