Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Inne kasze

Pasztet z fasoli z kaszą manną

Autor: Dorota

Kasza w diecie dzieci

Składniki

  • 1 szklanka suchej fasoli
  • 5 dag suszonych grzybów
  • 3 łyżki kaszy manny
  • 2 cebule
  • 3 ząbki czosnku
  • 1 marchew
  • 2 jajka
  • 50 ml śmietanki
  • Olej
  • Sól
  • Pieprz
  • 1 łyżka posiekanej natki pietruszki

Autor: Dorota

Wykonanie

Fasolę moczymy przez noc a potem gotujemy do miękkości. Ugotowaną fasolę odsączamy.

Grzyby moczymy w letniej wodzie przez noc.

Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju.

Marchew ścieramy na tarce i podsmażamy z cebulą.

Do misy blendera wrzucamy ugotowaną fasolę, zeszkloną cebulę, odsączone grzyby, przeciśnięty przez praskę czosnek, kaszę, jajka, śmietankę i przyprawy. Miksujemy (składniki mogą być rozdrobnione całkowicie lub częściowo w mniejsze kawałki).

Masę przekładamy do natłuszczonej i wysypanej bułką tartą (lub kasza manną) blaszki keksówki. Pieczemy 40 min w 180st.