Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Gotuj z Dorotą

Hreczniaki – kotlety z kaszy gryczanej

Autor: Dorota

Kasza w diecie dzieci

Składniki

  • 20 dag (1 szkl) kaszy gryczanej
  • 30 dag twarogu
  • 1 jajko
  • pęczek koperku
  • sól
  • pieprz
  • olej

Autor: Dorota

Wykonanie

Kaszę gryczaną zalewamy dwoma szklankami wrzątku, solimy i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 15 min. Następnie studzimy.

Zimną kaszę mieszamy z rozkruszonym twarogiem, jajkiem i posiekanym koperkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotleciki.

Rozgrzewamy patelnię z niewielka ilością oleju, nakładamy kotlety. Smażymy na złoto z obu stron.

Gotuj z Dorotą

Dorota jest autorką bloga kulinarnego Dorota Smakuje – https://www.kuchniadoroty.pl/.

Kuchnia i fotografia to jedne z jej największych pasji 🙂 Gotując opiera się na zasadzie „Szybko, prosto, niebanalnie”!