Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

    „Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

    Gotuj z Dorotą

    Hreczniaki – kotlety z kaszy gryczanej

    Autor: Dorota

    Kasza w diecie dzieci

    Składniki

    • 20 dag (1 szkl) kaszy gryczanej
    • 30 dag twarogu
    • 1 jajko
    • pęczek koperku
    • sól
    • pieprz
    • olej

    Autor: Dorota

    Wykonanie

    Kaszę gryczaną zalewamy dwoma szklankami wrzątku, solimy i gotujemy na wolnym ogniu pod przykryciem ok. 15 min. Następnie studzimy.

    Zimną kaszę mieszamy z rozkruszonym twarogiem, jajkiem i posiekanym koperkiem, doprawiamy solą i pieprzem. Formujemy kotleciki.

    Rozgrzewamy patelnię z niewielka ilością oleju, nakładamy kotlety. Smażymy na złoto z obu stron.

    Gotuj z Dorotą

    Dorota jest autorką bloga kulinarnego Dorota Smakuje – https://www.kuchniadoroty.pl/.

    Kuchnia i fotografia to jedne z jej największych pasji 🙂 Gotując opiera się na zasadzie „Szybko, prosto, niebanalnie”!