Do przesmażonej na odrobinie oleju cebulki dodajemy skrojone pieczarki i 2 ząbki czosnku. Po paru minutach dodajemy pieprz, sól i połamane kawałki suszonych grzybów. Smażymy kolejne parę minut. W tym samym czasie gotujemy kaszę i wrzucamy połówki wydrążonych papryk do...
Do zimnej wody wrzucić żeberka. Kiedy woda się zagotuje, zebrać „szumy” i dodać starte warzywa: marchew, seler, pietruszkę, natkę pietruszki, pora, posiekaną cebulę. Gotować na wolnym ogniu przez godzinę. Po tym czasie wsypać kaszę jęczmienną (należy...
Pęczak opłukuję pod bieżącą wodą. Zalewam około 400 ml wody, solę i gotuję do miękkości. Cebulę obieram, kroję na piórka. Na rozgrzanej oliwie podsmażam ją, posypuję brązowym cukrem i chili – karmelizuję. Dodaję przeciśnięty przez praskę czosnek. Mieszam krótko,...
Porcję łososia czyścimy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy skórką z cytryny i pieprzem. Rybę i cebulkę gotujemy na paprze. Seler obieramy, myjemy i kroimy na krążki. Gotujemy w mleku al dente. Na patelnię grillową wkładamy seler lekko podgotowany, grillujemy z...
Filet z piersi indyka dokładnie umyć, osuszyć lekko rozbić nadając kształt prostokąta. Do miseczki włożyć rozmaryn, sól, pieprz, siekany czosnek i wymieszać. Pierś nacieramy ze wszystkich stron. Cebulę obieramy siekamy z czosnkiem. Na rozgrzaną patelnię wlewamy 2...