Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Przepisy Miłośników kaszy

Rolada z piersi indyka

Autor: Mariola. G

Kasza w diecie dzieci

Składniki

  • 80 dag filetu z piersi z indyka ze skórą
  • 1 szkl ugotowanej kaszy jaglanej
  • kilka pomidorów suszonych
  • 1 czerwona cebula
  • 3 ząbki czosnku
  • oliwa
  • masło
  • 15 plastrów boczku wędzonego
  • 100 ml piwa chlebowo-miodowego
  • sól, pieprz do smaku
  • rozmaryn

Autor: Mariola. G

Wykonanie

Filet z piersi indyka dokładnie umyć, osuszyć lekko rozbić nadając kształt prostokąta. Do miseczki włożyć rozmaryn, sól, pieprz, siekany czosnek i wymieszać. Pierś nacieramy ze wszystkich stron. Cebulę obieramy siekamy z czosnkiem.

Na rozgrzaną patelnię wlewamy 2 łyżki oliwy, dodajemy cebulę, czosnek i pokrojone pomidory suszone. Smażymy do zarumienia, pod koniec dodajemy kaszę jaglaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Farsz rozkładamy na piersi z indyka, zwijamy. Mięso okładamy plastrami boczku, związujemy nicią kuchenną. Oliwę rozgrzewamy w rondlu, obsmażamy z każdej strony.

Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy piwo, dodajemy listki laurowe, ziele angielskie. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy pod przykryciem około 60-90 minut w zależności od mocy piekarnika. Roladę wyjąć, pokroić na plastry i podawać z warzywami.

Oceń przepis!

Ocena społeczności 0 / 5. Ilość głosów: 0

Nikt jeszcze nie zagłosował. Oceń przepis jako pierwsza/y!


0
(0)