Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Przepisy Miłośników kaszy

Dietetyczny łosoś na parze na placuszkach jaglanych podany z grillowanym selerem i warzywami z oliwą

Autor: Mariola. G

Kasza w diecie dzieci

Składniki

  • 100g łososia
  • sok i skórka z cytryny
  • pieprz
  • 1 szkl ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 łyżki otręby owsiane
  • 1 jajko
  • seler
  • rukola
  • kiełki brokułu
  • pomidor koktajlowy
  • cebula czerwona
  • oliwa Verdenso

Autor: Mariola. G

Wykonanie

Porcję łososia czyścimy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy skórką z cytryny i pieprzem. Rybę i cebulkę gotujemy na paprze. Seler obieramy, myjemy i kroimy na krążki. Gotujemy w mleku al dente.

Na patelnię grillową wkładamy seler lekko podgotowany, grillujemy z każdej strony przez chwilę.

Do miski wkładamy kaszę, otręby, jajko, pieprz. Łyżką wyrabiamy na jednolitą masę.  Suchą patelnię wykładamy arkuszem papieru do pieczenia, na którym smażymy placuszki po kilka minut z każdej strony.

Łososia podajemy na placuszkach z kaszy jaglanej z warzywami grillowanymi.

Oceń przepis!

Ocena społeczności 0 / 5. Ilość głosów: 0

Nikt jeszcze nie zagłosował. Oceń przepis jako pierwsza/y!


0
(0)