Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

    „Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

    Przepisy Miłośników kaszy

    Dietetyczny łosoś na parze na placuszkach jaglanych podany z grillowanym selerem i warzywami z oliwą

    Autor: Mariola. G

    Kasza w diecie dzieci

    Składniki

    • 100g łososia
    • sok i skórka z cytryny
    • pieprz
    • 1 szkl ugotowanej kaszy jaglanej
    • 2 łyżki otręby owsiane
    • 1 jajko
    • seler
    • rukola
    • kiełki brokułu
    • pomidor koktajlowy
    • cebula czerwona
    • oliwa Verdenso

    Autor: Mariola. G

    Wykonanie

    Porcję łososia czyścimy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy skórką z cytryny i pieprzem. Rybę i cebulkę gotujemy na paprze. Seler obieramy, myjemy i kroimy na krążki. Gotujemy w mleku al dente.

    Na patelnię grillową wkładamy seler lekko podgotowany, grillujemy z każdej strony przez chwilę.

    Do miski wkładamy kaszę, otręby, jajko, pieprz. Łyżką wyrabiamy na jednolitą masę.  Suchą patelnię wykładamy arkuszem papieru do pieczenia, na którym smażymy placuszki po kilka minut z każdej strony.

    Łososia podajemy na placuszkach z kaszy jaglanej z warzywami grillowanymi.

    Oceń przepis!

    Ocena społeczności 0 / 5. Ilość głosów: 0

    Nikt jeszcze nie zagłosował. Oceń przepis jako pierwsza/y!


    0
    (0)