Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Przepisy Miłośników kaszy

Dietetyczny łosoś na parze na placuszkach jaglanych podany z grillowanym selerem i warzywami z oliwą

Autor: Mariola. G

Kasza w diecie dzieci

Składniki

  • 100g łososia
  • sok i skórka z cytryny
  • pieprz
  • 1 szkl ugotowanej kaszy jaglanej
  • 2 łyżki otręby owsiane
  • 1 jajko
  • seler
  • rukola
  • kiełki brokułu
  • pomidor koktajlowy
  • cebula czerwona
  • oliwa Verdenso

Autor: Mariola. G

Wykonanie

Porcję łososia czyścimy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy skórką z cytryny i pieprzem. Rybę i cebulkę gotujemy na paprze. Seler obieramy, myjemy i kroimy na krążki. Gotujemy w mleku al dente.

Na patelnię grillową wkładamy seler lekko podgotowany, grillujemy z każdej strony przez chwilę.

Do miski wkładamy kaszę, otręby, jajko, pieprz. Łyżką wyrabiamy na jednolitą masę.  Suchą patelnię wykładamy arkuszem papieru do pieczenia, na którym smażymy placuszki po kilka minut z każdej strony.

Łososia podajemy na placuszkach z kaszy jaglanej z warzywami grillowanymi.

Oceń przepis!

Ocena społeczności 0 / 5. Ilość głosów: 0

Nikt jeszcze nie zagłosował. Oceń przepis jako pierwsza/y!


0
(0)