Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Przepisy Miłośników kaszy

Wielowarzywny krupniczek

Autor: www.qulinarny.blogspot.com

Kasza w diecie dzieci

Składniki

  • Żeberka
  • Włoszczyzna
  • Kalafior
  • Kasza jęczmienna
  • Groszek
  • Fasolka szparagowa

Autor: www.qulinarny.blogspot.com

Wykonanie

Do zimnej wody wrzucić żeberka.  Kiedy woda się zagotuje, zebrać „szumy”  i dodać  starte warzywa: marchew, seler, pietruszkę, natkę pietruszki, pora, posiekaną cebulę.

Gotować na wolnym ogniu przez godzinę. Po tym czasie wsypać kaszę jęczmienną (należy pamiętać, że kasza podwaja swoją objętość w trakcie gotowania).

Po kilku minutach dodać różyczki kalafiora, mrożony zielony groszek i fasolkę szparagową. Gotować, aż kasza będzie miękka.

Oceń przepis!

Ocena społeczności 0 / 5. Ilość głosów: 0

Nikt jeszcze nie zagłosował. Oceń przepis jako pierwsza/y!


0
(0)