Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Przepisy Miłośników kaszy

Wielowarzywny krupniczek

Autor: www.qulinarny.blogspot.com

Kasza w diecie dzieci

Składniki

  • Żeberka
  • Włoszczyzna
  • Kalafior
  • Kasza jęczmienna
  • Groszek
  • Fasolka szparagowa

Autor: www.qulinarny.blogspot.com

Wykonanie

Do zimnej wody wrzucić żeberka.  Kiedy woda się zagotuje, zebrać „szumy”  i dodać  starte warzywa: marchew, seler, pietruszkę, natkę pietruszki, pora, posiekaną cebulę.

Gotować na wolnym ogniu przez godzinę. Po tym czasie wsypać kaszę jęczmienną (należy pamiętać, że kasza podwaja swoją objętość w trakcie gotowania).

Po kilku minutach dodać różyczki kalafiora, mrożony zielony groszek i fasolkę szparagową. Gotować, aż kasza będzie miękka.

Oceń przepis!

Ocena społeczności 0 / 5. Ilość głosów: 0

Nikt jeszcze nie zagłosował. Oceń przepis jako pierwsza/y!


0
(0)