Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

    „Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

    Przepisy Miłośników kaszy

    Wielowarzywny krupniczek

    Autor: www.qulinarny.blogspot.com

    Kasza w diecie dzieci

    Składniki

    • Żeberka
    • Włoszczyzna
    • Kalafior
    • Kasza jęczmienna
    • Groszek
    • Fasolka szparagowa

    Autor: www.qulinarny.blogspot.com

    Wykonanie

    Do zimnej wody wrzucić żeberka.  Kiedy woda się zagotuje, zebrać „szumy”  i dodać  starte warzywa: marchew, seler, pietruszkę, natkę pietruszki, pora, posiekaną cebulę.

    Gotować na wolnym ogniu przez godzinę. Po tym czasie wsypać kaszę jęczmienną (należy pamiętać, że kasza podwaja swoją objętość w trakcie gotowania).

    Po kilku minutach dodać różyczki kalafiora, mrożony zielony groszek i fasolkę szparagową. Gotować, aż kasza będzie miękka.

    Oceń przepis!

    Ocena społeczności 0 / 5. Ilość głosów: 0

    Nikt jeszcze nie zagłosował. Oceń przepis jako pierwsza/y!


    0
    (0)