Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

    „Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

    Przepisy Miłośników kaszy

    Morelowy budyń jaglany

    Autor: justa_kitchen

    Kasza w diecie dzieci

    Składniki

    • 120 ml kaszy jaglanej
    • około 300 ml mleka sojowego
    • szczypta soli
    • 2 łyżki stewii
    • 2 łyżki oleju rzepakowego
    • 4 morele
    • łyżeczka agar

    Autor: justa_kitchen

    Wykonanie

    Kaszę opłukuję na sitku i przekładam do garnka. Zalewam mlekiem sojowym, dodaję sól i olej rzepakowy. Zagotowuję wszystko, po czym zmniejszam moc palnika do minimum i gotuję do pochłonięcia przez kaszę płynu /ważne, żeby kasza był miękka – w razie potrzeb należy dodać mleka/.

    Mieszam od czasu do czasu. Po ugotowaniu zdejmuję kaszę z palnika. Stewię i agar rozpuszczam w niewielkiej ilości letniej wody.

    Dodaję do kaszy i mieszam energicznie do połączenia. Dodaję 3 pokrojone na kawałki morele. Wszystko razem blenduję, przekładam do naczyń i pozostawiam do całkowitego wystudzenia.

    Wkładam do lodówki, najlepiej na kilka godzin. Ozdabiam ostatnią morelą i świeżą miętą.

    Oceń przepis!

    Ocena społeczności 0 / 5. Ilość głosów: 0

    Nikt jeszcze nie zagłosował. Oceń przepis jako pierwsza/y!


    0
    (0)