Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Przepisy Miłośników kaszy

Morelowy budyń jaglany

Autor: justa_kitchen

Kasza w diecie dzieci

Składniki

  • 120 ml kaszy jaglanej
  • około 300 ml mleka sojowego
  • szczypta soli
  • 2 łyżki stewii
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 4 morele
  • łyżeczka agar

Autor: justa_kitchen

Wykonanie

Kaszę opłukuję na sitku i przekładam do garnka. Zalewam mlekiem sojowym, dodaję sól i olej rzepakowy. Zagotowuję wszystko, po czym zmniejszam moc palnika do minimum i gotuję do pochłonięcia przez kaszę płynu /ważne, żeby kasza był miękka – w razie potrzeb należy dodać mleka/.

Mieszam od czasu do czasu. Po ugotowaniu zdejmuję kaszę z palnika. Stewię i agar rozpuszczam w niewielkiej ilości letniej wody.

Dodaję do kaszy i mieszam energicznie do połączenia. Dodaję 3 pokrojone na kawałki morele. Wszystko razem blenduję, przekładam do naczyń i pozostawiam do całkowitego wystudzenia.

Wkładam do lodówki, najlepiej na kilka godzin. Ozdabiam ostatnią morelą i świeżą miętą.

Oceń przepis!

Ocena społeczności 0 / 5. Ilość głosów: 0

Nikt jeszcze nie zagłosował. Oceń przepis jako pierwsza/y!


0
(0)