Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Przepisy Miłośników kaszy

Morelowy budyń jaglany

Autor: justa_kitchen

Kasza w diecie dzieci

Składniki

  • 120 ml kaszy jaglanej
  • około 300 ml mleka sojowego
  • szczypta soli
  • 2 łyżki stewii
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 4 morele
  • łyżeczka agar

Autor: justa_kitchen

Wykonanie

Kaszę opłukuję na sitku i przekładam do garnka. Zalewam mlekiem sojowym, dodaję sól i olej rzepakowy. Zagotowuję wszystko, po czym zmniejszam moc palnika do minimum i gotuję do pochłonięcia przez kaszę płynu /ważne, żeby kasza był miękka – w razie potrzeb należy dodać mleka/.

Mieszam od czasu do czasu. Po ugotowaniu zdejmuję kaszę z palnika. Stewię i agar rozpuszczam w niewielkiej ilości letniej wody.

Dodaję do kaszy i mieszam energicznie do połączenia. Dodaję 3 pokrojone na kawałki morele. Wszystko razem blenduję, przekładam do naczyń i pozostawiam do całkowitego wystudzenia.

Wkładam do lodówki, najlepiej na kilka godzin. Ozdabiam ostatnią morelą i świeżą miętą.

Oceń przepis!

Ocena społeczności 0 / 5. Ilość głosów: 0

Nikt jeszcze nie zagłosował. Oceń przepis jako pierwsza/y!


0
(0)