Pęczak przepłukuję na gęstym sicie. W garnku rozgrzewam łyżeczkę masła klarowanego, wrzucam umyty pęczak, dodaję szczyptę całych ziaren kopru włoskiego i podsmażam chwilę. Całość zalewam szklanką zimnej wody i gotuję, aż kasza wchłonie całą wodę. Odstawiam pod...
Kaszę jaglaną przepłukuję na gęstym sicie, dwukrotnie przelewam ją wrzątkiem. W garnku rozgrzewam łyżeczkę oleju kokosowego, podprażam kaszę i zalewam sokiem gruszkowym. Gotuję aż kasza wchłonie prawie cały płyn. Odstawiam pod przykryciem. Rabarbar myję, kroję na...
Truskawki dokładnie myję i odcinam szypułki. Przekładam je do wyższego słoika, dodaję dwie łyżki ugotowanej kaszy jaglanej, gęstą kokosową śmietanę i szczyptę skórki cytrynowej. Całość miksuję blenderem przez około 10 minut, chodzi o to żeby uzyskać kremową...
Truskawki dokładnie myję i odcinam szypułki. Rozgniatam tradycyjnie widelcem o ścianki kubka. Rabarbar myję, kroję na drobno, rozgrzewam olej kokosowy i podsmażam rabarbar z dodatkiem syropu klonowego. Pozostałe składniki miksuję blenderem przez około 10 minut, chodzi...
Marchewkę obieram, myję i ucieram na tarce (grube oka). Czosnek, cebulę obieram i szatkuję na drobno. Pomidory przelewam wrzątkiem, obieram i kroję w kosteczkę. Soczewicę myję na sicie. Na patelni rozgrzewam masło klarowane, podsmażam na nim poszatkowaną cebulę,...