Kaszę jaglaną opłukujemy na sitku. Bakłażana i cukinię kroimy w kostkę i przesmażamy na patelni na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym. W garnku o szerokim dnie na oleju przesmażamy cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Do cebuli dodajemy pokrojoną również w...
Olej rozgrzewamy i wrzucamy kaszę gryczaną surową, robimy kaszowy „popcorn”. Osuszamy na ręczniku, posypujemy solą. Truskawki kroimy w dowolne kawałki. Brokuły gotujemy w mleku z dodatkiem pół łyżeczki sody oczyszczanej i soli. Soda zachowa nam kolor zielony...
Włoszczyznę zalewamy wodą i gotujemy tzw. krótki bulion. Kalafiora gotujemy w mleku połączonym ze śmietaną do miękkości z dodatkiem łyżki masła, kaszą manną, odrobiną gałki muszkatołowej i soli. Ugotowany kalafior miksujemy w mleku, dopełniamy bulionem i doprawiamy....
Kaszę gryczaną gotujemy w wodzie z dodatkiem soli. Borowiki i cebulę przesmażamy na maśle, przesmażone mielimy w maszynce do mięsa. Schładzamy, podobnie kaszę, ponieważ bryndza owcza od ciepła momentalnie się rozpuszcza i mielibyśmy problem z otrzymaniem farszu o...
Cebulę kroimy w drobną kostkę i szklimy na patelni, do momentu aż na brzegach kostki cebulki zacznie pojawiać się złoty kolor. Tak zesmażona cebula nada kaszy lepszego smaku. Do cebuli dodajemy pęczak i razem smażymy do momentu aż kasza lekko zbieleje i będzie...