Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Gotuj z Dorotą

Sałatka z kaszy gryczanej z brokułem, pomidorami i selerem naciowym

Autor: Dorota

Kasza w diecie dzieci

Składniki

  • pół szklanki kaszy gryczanej
  • 1 brokuł
  • 200 g pomidorków koktajlowych
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1-2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • 1 łyżka listków świeżego tymianki lub natki pietruszki
  • sól
  • pieprz

Autor: Dorota

Wykonanie

Kaszę zalewamy szklanką wrzątku, solimy i gotujemy na sypko. Studzimy.

Brokuł gotujemy na półtwardo w osolonym wrzątku, studzimy i siekamy.

Pomidorki kroimy na połówki.

Selera naciowego obieramy z włókien i kroimy w cienkie plasterki.

Wszystkie składniki mieszamy z jogurtem i majonezem oraz z listkami tymianku.

Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.

Gotuj z Dorotą

Dorota jest autorką bloga kulinarnego Dorota Smakuje – https://www.kuchniadoroty.pl/.

Kuchnia i fotografia to jedne z jej największych pasji 🙂 Gotując opiera się na zasadzie „Szybko, prosto, niebanalnie”!