Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Gotuj z Dorotą

Placki z kaszy jaglanej

Autor: Dorota

Kasza w diecie dzieci

Składniki

  • 1 szklanka ugotowanej kaszy jaglanej
  • 1 jajko
  • 2 łyżki mąki ziemniaczanej lub skrobi kukurydzianej
  • szczypta kurkumy
  • 2 łyżki cukru, np. ksylitolu
  • woda lub mleko
  • olej kokosowy

Autor: Dorota

Wykonanie

Do blendera wrzucamy kaszę, jajko, mąkę, kurkumę, cukier i miksujemy, dodając wodę, aż uzyskamy konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego.

Na rozgrzaną i zwilżoną olejem patelnię wylewamy łyżką porcje ciasta.

Smażymy na rumiano z obu stron.

Gotuj z Dorotą

Dorota jest autorką bloga kulinarnego Dorota Smakuje – https://www.kuchniadoroty.pl/.

Kuchnia i fotografia to jedne z jej największych pasji 🙂 Gotując opiera się na zasadzie „Szybko, prosto, niebanalnie”!