Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Inne kasze

Kaszka manna z lnem, słonecznikiem, dynią i truskawkami

Autor: Dorota

Kasza w diecie dzieci

Składniki

  • 3 łyżki kaszy manny
  • 2 szklanki mleka krowiego lub roślinnego (np. owsiane, jaglane)
  • cukier lub miód do smaku
  • łyżeczka siemienia lnianego
  • łyżeczka ziaren słonecznika
  • łyżeczka pestek dyni
  • truskawki

Autor: Dorota

Wykonanie

Do rondelka wlewamy mleko i podgrzewamy, słodzimy do smaku.

Siemię lniane i ziarno słonecznika mielimy w młynku do kawy i wrzucamy do mleka.

Do gotującego się mleka wsypujemy cienką strużką kaszkę, cały czas mieszając dynamicznie. Gotujemy jeszcze minutę, wyłączamy i rozlewamy do naczyń.

Podajemy z truskawkami i pestkami dyni.