Etap 1:
Wodę zagotowujemy z masłem i solą, dodajemy mąkę i wszystko razem dokładnie mieszamy, do momentu, aż na dnie naczynia pojawi się biały osad. To będzie oznaka, że mąka została odpowiednio zaparzona. Do masy dodajemy pojedynczo jajka i cały czas ucieramy. Masę przenosimy na pergamin. Rozgrzewamy olej i z dwóch stron smażymy okrągłe ciastka.
Etap 2:
Na patelni rozgrzewamy miód, aż zacznie nam się lekko karmelizować, wrzucamy żurawinę
i chwilę karmelizujemy. Potem odstawiamy do wystygnięcia.
Etap 3:
Mleko zagotowujemy, wsypujemy kaszę mannę do uzyskania konsystencji gęstej śmietany. Czekoladę rozpuszczamy i dodajemy do kaszy, wciskamy sok z jednej cytryny, dokładnie mieszamy i studzimy. Śmietanę ubijamy na sztywno, do masy z kaszy i czekolady dodajemy partiami ubitą śmietanę. Mieszamy i studzimy.
Gotowe, usmażone ciastka przekrawamy na pół, przekładamy kremem z kaszy manny i czekolady, posypujemy skarmelizowaną wcześniej żurawiną i przykrywamy górną częścią. Całość posypujemy cukrem pudrem.