Kaszę gryczaną ugotować, a po ostygnięciu zblendować. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni. Masło rozpuścić w garnku, dodać połamaną na kostki czekoladę i wymieszać do połączenia się składników. Odstawić do ostygnięcia. Jajka ubić z cukrem i szczyptą soli na puszystą...
Piekarnik rozgrzać do 160 stopni. Kaszę ugotować na mleku. W trakcie gotowania dodać ksylitol, wiórki kokosowe i pastę waniliową. Ugotowaną kaszę odstawić do ostygnięcia, następnie dodać do niej roztrzepane jajko i wszystko dokładnie wymieszać. Naczynie do zapiekania...
Kaszę pęczak przepłukać w zimnej wodzie. Przełożyć do garnka, zalać świeżą wodą (2 razy więcej wody niż kaszy) i gotować przez 10 minut na małym ogniu. Po tym czasie odsączyć na sitku i odstawić. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy, zeszklić posiekaną w kostkę cebulę,...
W miseczce zalać kaszę manną mlekiem, wymieszać i odstawić na około 15 minut. Całe jajko ubić w osobnym naczyniu. Do napęczniałej kaszy dodać banana- rozgnieść go widelcem, wlać ubite jajko i delikatnie wymieszać. Patelnię z nieprzywierającym dnem rozgrzać w raz z...
Kaszę przepłukać na sitku i ugotować do miękkości. Podobnie przygotować kalafiora. Ugotowane składniki odstawić do ostygnięcia. Do miski przełożyć kalafiora i rozgnieść go dobrze widelcem na papkę (raczej nie miksować bo zrobi się mus). Do kalafiora dodać ugotowaną...