Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Pojedynki i kulinarne inspiracje blogerek

Kotlety jajeczne z kaszą jaglaną

Autor: Anna Gorgol

Kasza w diecie dzieci

Składniki

  • 1/3 szklanki kaszy jaglanej
  • 1 szklanka wody
  • 5 ugotowanych jajek
  • 1 jajko świeże
  • 1 łyżka bułki tartej + do smażenia
  • 1 łyżka posiekanego koperku
  • 1 łyżka posiekanego szczypiorku
  • garść startego sera żółtego
  • olej
  • sól i pieprz

Autor: Anna Gorgol

Wykonanie

Kaszę wsypujemy na sitko i dobrze przepłukujemy. Gotujemy w szklance wody, a następnie odcedzamy i studzimy. Ugotowane jajka dobrze rozgniatamy, dodajemy do nich ostudzoną kaszę, wbijamy jajko, wrzucamy ser i bułkę tartą. Całość doprawiamy do smaku. Na koniec dodajemy koperek i szczypiorek. Z tak powstałej masy formujemy kotlety, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano.

Instagram: cossiegotuje