Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Pojedynki i kulinarne inspiracje blogerek

Racuchy z kaszy gryczanej

Autor: Anna Gorgol

Kasza w diecie dzieci

Składniki

(na ok. 10 sztuk)

  • 100 g kaszy gryczanej
  • 1 jajko
  • 1 łyżka mąki
  • 50 g sera żółtego
  • sól
  • 1 ząbek czosnku
  • olej

Autor: Anna Gorgol

Wykonanie

Kaszę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu i studzimy. Do wystudzonej kaszy dodajemy jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, starty na tarce ser, mąkę i całość doprawiamy do smaku solą. Masę dokładnie mieszamy.

Następnie na patelni rozgrzewamy olej i smażymy placki z obu stron do zrumieniania. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Idealnie komponują się np. z sosem pieczarkowym.

Instagram: cossiegotuje