Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Gotuj z Dorotą

Kopytka z kaszą jaglaną i pieczonym burakiem

Autor: Dorota

Kasza w diecie dzieci

Składniki

  • pół szklanki kaszy jaglanej
  • pół kilograma ziemniaków
  • 1 mały pieczony burak
  • 1,25 szklanki mąki ziemniaczanej
  • sól

Autor: Dorota

Wykonanie

Kaszę jaglaną gotujemy w szklance wrzątku do miękkości, studzimy.

Ziemniaki gotujemy, odcedzamy, studzimy i mielimy razem z pieczonym burakiem.

Do miski wrzucamy ziemniaki, kaszę i mąkę, wyrabiamy ciasto.

Z ciasta formujemy wałeczki i odcinamy krótkie kawałki formując kopytka.

Gotujemy w osolonym wrzątku.

Gotuj z Dorotą

Dorota jest autorką bloga kulinarnego Dorota Smakuje – https://www.kuchniadoroty.pl/.

Kuchnia i fotografia to jedne z jej największych pasji 🙂 Gotując opiera się na zasadzie „Szybko, prosto, niebanalnie”!