Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Pojedynki i kulinarne inspiracje blogerek

Jaglany krem czekoladowy

Autor: EKOCENTRYCZKA

Kasza w diecie dzieci

Składniki

  • 1/2 szklanki suchej kaszy jaglanej
  • 2 szklanki wody
  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady minimum 70%
  • 3/4 szklanki suszonych daktyli – namoczonych minimum godzinę wcześniej
  • 1 puszka mleka kokosowego – schłodzonego

Autor: EKOCENTRYCZKA

Wykonanie

Kaszę jaglaną płuczemy kilka razy, następnie gotujemy w wodzie na najmniejszym palniku do momentu aż będzie miękka.

Do gorącej kaszy dodajemy kostki czekolady i mieszamy aż się rozpuści. Następnie odstawiamy do przestudzenia.

Przestudzoną kaszę przekładamy do blendera, dodajemy mleczko kokosowe i daktyle. Miksujemy przez kilka minut do uzyskania gładkiego budyniu. Gotowe! 😊