Na patelni rozgrzej oliwę. Pokrój pierś z kurczaka na małe kawałki i wrzuć na patelnię. Po ok. 10 min. wrzuć do mięsa poszatkowaną cebulę i rozgnieciony czosnek. Następnie dodaj pomidory z puszki. Po ok. 15 min. dopraw danie solą, pieprzem i bazylią. W międzyczasie...
Pierś z indyka kroimy na malutkie kawałki, przyprawiam solą i pieprzem. Na łyżce oliwy podsmażam indyka i dodaję carry. W drugim garnku gotuję kaszę wg przepisu na opakowaniu. Kiedy indyk będzie częściowo podsmażony, dodajemy fasolkę i dusimy pod przykryciem około 5 ...
Pokrojoną cebulę zalać octem winnym i odstawić na 10-15 minut. Wędzony boczek pokroić w cienkie paseczki 1×2-3 cm. Smażyć je powoli, aż wytopi się z tłuszcz, a one będą zrumienione. Tłuszcz zachować do zrobienia sosu. Zamarynowaną cebulę razem z octem wymieszać z...
Ugotować kaszę. boczek pokroić w kostkę, wytopić na patelni, skwarki odłożyć na później. Oczyszczone wątróbki usmażyć na tłuszczu pozostałym po boczku. Po usmażeniu pokroić dość drobno. Cebulę drobno pokroić i zrumienić na oleju. Wszystkie składniki dodać do...
Kaszę płuczemy w zimnej wodzie, odcedzamy i zalewamy wrzątkiem tak, aby woda ledwie zakrywała kaszę. Gotujemy ok. 7 minut. Następnie zostawiamy na ciepłym palniku na kolejne 20 minut. Na oleju podsmażamy posiekaną cebulę. Pieczarki myjemy, obieramy i kroimy na drobne...