Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Przepisy Miłośników kaszy

Indyk carry z fasolką i kaszą

Autor: Monika

Kasza w diecie dzieci

Składniki

  • 200 g mrożonej fasolki
  • 200 g piersi z indyka
  • 100 g kaszy gryczanej prażonej
  • 3 łyżki jogurtu naturalnego (ja użyłam Bałkańskiego)
  • łyżeczka carry
  • sól, pieprz, ostra papryka, kurkuma (po 2 szczyptach)
  • pół łyżeczki świeżego imbiru (startego na tarce) łyżka oliwy

Autor: Monika

Wykonanie

Pierś z indyka kroimy na malutkie kawałki, przyprawiam solą i pieprzem. Na łyżce oliwy podsmażam indyka i dodaję carry. W drugim garnku gotuję kaszę wg przepisu na opakowaniu. Kiedy indyk będzie częściowo podsmażony, dodajemy fasolkę i dusimy pod przykryciem około 5  minut. Dodajemy ugotowaną kaszę i całość mieszamy. Na koniec doprawiamy i dodajemy jogurt.

Oceń przepis!

Ocena społeczności 0 / 5. Ilość głosów: 0

Nikt jeszcze nie zagłosował. Oceń przepis jako pierwsza/y!


0
(0)