Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Przepisy Miłośników kaszy

Kasza jęczmienna z wątróbką

Autor: janiolka

Kasza w diecie dzieci

Składniki

  • 200 g kaszy jęczmiennej,
  • 40 dag wątróbek drobiowych,
  • 1 cebula,
  • 2 łyżki oleju,
  • 20 dag boczku wędzonego,
  • sól,
  • pieprz

Autor: janiolka

Wykonanie

Ugotować kaszę. boczek pokroić w kostkę, wytopić na patelni, skwarki odłożyć na później. Oczyszczone wątróbki usmażyć na tłuszczu pozostałym po boczku. Po usmażeniu pokroić dość drobno. Cebulę drobno pokroić i zrumienić na oleju. Wszystkie składniki dodać do ugotowanej kaszy, przyprawić mocno solą i pieprzem. Odstawić pod przykryciem w ciepłe miejsce na około 10 minut.

Oceń przepis!

Ocena społeczności 1 / 5. Ilość głosów: 2

Nikt jeszcze nie zagłosował. Oceń przepis jako pierwsza/y!


1
(2)