Kaszę ugotuj w wodzie (około 20 minut, aż wchłonie cały płyn) i odstaw do wystudzenia. Cebulę drobno posiekaj, zeszklij ją na oliwie i również odstaw do wystudzenia. Pierś z kurczaka zmiel lub zblenduj w malakserze. Do zmielonego mięsa dodaj kaszę, jajko, cebulę,...
Kaszę wypłucz w gorącej wodzie, przełóż do garnka, zalej wodą i doprowadź do wrzenia. Następnie przykryj garnek, zmniejsz ogień i gotuj 18 minut, aby kasza wchłonęła cały płyn. Po tym czasie odstaw ją do wystygnięcia. Formę o średnicy ok. 26 cm x 26 cm wysmaruj...
Wypłucz kaszę na sitku pod gorącą wodą. Nie pomijaj tego etapu, aby kasza nie była gorzka. Zagotuj wodę i wsyp do niej kaszę. Gotuj ją pod przykryciem 18 minut na małym ogniu, by wchłonęła cały płyn. Po tym czasie zdejmij pokrywkę i odstaw kaszę do wystygnięcia. ...
Jabłko obierz i zetrzyj na tarce na drobnych oczkach. Kaszę wsyp do miski i zalej ją mlekiem. Odstaw na 15 minut, aby napęczniała. W tym czasie oddziel białko od żółtka i ubij białko na sztywną pianę. Do masy z kaszy dodaj żółtko, puree z dyni, jabłko i wymieszaj....
Rozgrzej oliwę w garnku. Mięso pokrój w paski, posyp przyprawą curry i podsmaż do zrumienienia. Następnie wyjmij je z garnka, zostawiając oliwę. Cebulę i czosnek obierz i pokrój w drobną kostkę. Paprykę i marchewkę pokrój w niewielkie słupki. Przełóż warzywa do...