Pokrojoną cebulę zalać octem winnym i odstawić na 10-15 minut. Wędzony boczek pokroić w cienkie paseczki 1×2-3 cm. Smażyć je powoli, aż wytopi się z tłuszcz, a one będą zrumienione. Tłuszcz zachować do zrobienia sosu. Zamarynowaną cebulę razem z octem wymieszać z...
Ugotować kaszę. boczek pokroić w kostkę, wytopić na patelni, skwarki odłożyć na później. Oczyszczone wątróbki usmażyć na tłuszczu pozostałym po boczku. Po usmażeniu pokroić dość drobno. Cebulę drobno pokroić i zrumienić na oleju. Wszystkie składniki dodać do...
Porcję łososia czyścimy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy skórką z cytryny i pieprzem. Rybę i cebulkę gotujemy na paprze. Seler obieramy, myjemy i kroimy na krążki. Gotujemy w mleku al dente. Na patelnię grillową wkładamy seler lekko podgotowany, grillujemy z...