Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Sałatka z kaszy gryczanej na ciepło

Sałatka z kaszy gryczanej na ciepło

Pokrojoną cebulę zalać octem winnym i odstawić na 10-15 minut. Wędzony boczek pokroić w cienkie paseczki 1×2-3 cm. Smażyć je powoli, aż wytopi się z tłuszcz, a one będą zrumienione. Tłuszcz zachować do zrobienia sosu. Zamarynowaną cebulę razem z octem wymieszać z...
Kasza jęczmienna z wątróbką

Kasza jęczmienna z wątróbką

Ugotować kaszę. boczek pokroić w kostkę, wytopić na patelni, skwarki odłożyć na później. Oczyszczone wątróbki usmażyć na tłuszczu pozostałym po boczku. Po usmażeniu pokroić dość drobno. Cebulę drobno pokroić i zrumienić na oleju. Wszystkie składniki dodać do...