Kaszę zalewamy szklanką wrzątku, solimy i gotujemy na sypko. Studzimy. Brokuł gotujemy na półtwardo w osolonym wrzątku, studzimy i siekamy. Pomidorki kroimy na połówki. Selera naciowego obieramy z włókien i kroimy w cienkie plasterki. Wszystkie składniki mieszamy z...
Na patelni rozgrzewamy olej i podsmażamy mięso pokrojone w kosteczkę. Cukinię i ogórka kroimy w kosteczkę i razem z kaszą dodajemy na patelnię. Dodajemy też prażoną cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podsmażamy wszystko ok. 5 min. Wyłączamy grzanie. Dodajemy...
Do blendera wrzucamy kaszę, jajko, mąkę, kurkumę, cukier i miksujemy, dodając wodę, aż uzyskamy konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego. Na rozgrzaną i zwilżoną olejem patelnię wylewamy łyżką porcje ciasta. Smażymy na rumiano z obu...
Jagody obsypujemy mąką ziemniaczaną i delikatnie mieszamy. W dużej misce mieszamy olej z mlekiem roślinnym. W drugiej misce mieszamy suche składniki: mąki, proszek do pieczenia i sodę, kaszę, cukier oraz skórkę startą z cytryny. Składniki mokre wlewamy do suchych,...
Kaszę jaglaną zalewamy szklanką wrzątku i gotujemy przez 10 min na wolnym ogniu. Wyłączamy grzanie i zostawiamy kaszę pod przykrywką w cieple na kolejne 10 min. Po tym czasie kasza powinna być już miękka. Studzimy ją i mieszamy. Cebulę siekamy i razem z boczkiem...