Szparagi myjemy i odcinamy im zdrewniałe końce. Kroimy w kawałki – wierzchołki zachowujemy, a łodygi podsmażamy na patelni z niewielka ilością oleju przez 3 minuty. Następnie na patelnię dodajemy orzechy, plastry boczku i smażymy kolejne 3 minuty. W tym czasie do...
Boczek kroimy w drobną kostkę i wysmażamy na delikatne skwarki. Do boczku dodajemy pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Wszystko razem przesmażamy, do momentu aż cebula zacznie się rumienić. Następnie dodajemy surową kaszę i podsmażamy. Kolejno dodajemy na patelnię...
Zapraszam do obejrzenia kolejnego filmiku kulinarnego 🙂 Razem z Kasią Foszner, dietetyczką, oraz jej córką Hanią robimy pyszną sałatkę z kaszy jęczmiennej i owoców dedykowaną najmłodszym.
Pora myjemy, siekamy i szklimy na maśle z olejem, dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, pietruszkę, selera, przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku i podsmażamy minutę. Warzywa zalewamy wodą (ok. 1,5l), dodajemy kaszę, przyprawy i gotujemy 20-25 minut. Po tym czasie...
Tym razem w mojej kuchni zagościła… Ania Głogowska! Tancerka znana wszystkim z udziału w programie Taniec z gwiazdami przygotowała ze mną fantastyczną propozycję na śniadanie – omlet z kaszą jaglaną, szparagami i orzechami 🙂 Szparagi są jeszcze w zasięgu ręki,...