Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Pojedynki i kulinarne inspiracje blogerek

Sałatka z kaszą jęczmienną

Autor: Mrs Kamii gotuje

Kasza w diecie dzieci

Składniki

  • 100 g kaszy jęczmiennej perłowej
  • 1 czerwona cebula
  • 1 pomidor malinowy
  • 2 czerwone papryki
  • 1/2 kostki sera feta
  • pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • szczypta chili
  • sól/pieprz

Autor: Mrs Kamii gotuje

Wykonanie

Kaszę gotujemy w lekko osolonej wodzie, około 15 minut.

Paprykę, pomidora i fetę kroimy w kostkę. Czerwoną cebulę również kroimy w kostkę, ale trochę drobniejszą. Natkę pietruszki siekamy na drobne kawałki.

Do miski przekładamy ugotowaną kaszę, dodajemy pokrojone warzywa, fetę, natkę pietruszki oraz szczyptę soli i pieprzu.

Oliwę z oliwek mieszamy z sokiem z cytryny oraz szczyptą chili i dodajemy do kaszy. Wszystko dokładnie mieszamy i gotowe!

Smacznego 🙂