Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Pojedynki i kulinarne inspiracje blogerek

Rafaello z kaszy manny

Autor: Anna Gorgol

Kasza w diecie dzieci

Składniki

(na ok. 10-15 sztuk)

  • 7 łyżek kaszy manny
  • 1,5 szklanki mleka
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki miodu
  • 1 łyżka cukru
  • wiórki kokosowe
  • zapach kokosowy

Autor: Anna Gorgol

Wykonanie

Do garnka wlewamy mleko, dodajemy miód, masło oraz cukier i zagotowujemy. Następnie wsypujemy kaszę manną oraz wkrapiamy kilka kropel zapachu. Gotujemy parę minut, ciągle mieszając, a potem masę studzimy. Gdy wystygnie, formujemy z niej małe kulki i każdą obtaczamy w kokosie. Smacznego!

Instagram: cossiegotuje