Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Pojedynki i kulinarne inspiracje blogerek

Pudding jaglany

Autor: Tysia gotuje

Kasza w diecie dzieci

Składniki

(4 porcje)

  • 150 g kaszy jaglanej
  • 2 dojrzałe banany
  • 2 łyżki syropu klonowego lub miodu
  • 4 łyżki dżemu malinowego
  • garść świeżych owoców: borówki, porzeczka, jagoda
  • szczypta soli

Autor: Tysia gotuje

Wykonanie

Kaszę jaglaną gotujemy wraz ze szczyptą soli według wskazówek na opakowaniu. Lekko ciepłą kaszę przekładamy do kielicha blendera, dodajemy dojrzałe banany oraz syrop klonowy. Miksujemy całość do uzyskania jednolitej, aksamitnej konsystencji. Na dno szklanek lub pucharków wykładamy dżem malinowy, następnie przelewamy jaglaną masę, wierzch dekorujemy świeżymi owocami i gotowe! 😊