Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Pojedynki i kulinarne inspiracje blogerek

Kremowa, kokosowa kasza śniadaniowa

Autor: MRS. POLKADOT

Kasza w diecie dzieci

Składniki

  • 200 g kaszy gryczanej niepalonej
  • 400 ml (1 puszka) mleka kokosowego
  • 100 ml wody
  • 2 łyżeczki miodu
  • Na wierzch: owoce, musy owocowe, ulubione masła orzechowe i orzechy

(na zdjęciu: po łyżeczce masła arachidowego i kwaskowatej konfitury z czarnej porzeczki, pistacje niesolone, świeża figa)

Autor: MRS. POLKADOT

Wykonanie

Kaszę umieścić w rondelku, zalać mlekiem i wodą, gotować, od czasu do czasu mieszając, aż kasza wchłonie cały płyn, ziarenka będą miękkie, a całość kremowa.

Pod koniec gotowania dodać miód i dokładnie wmieszać go w kaszę.

Podawać na ciepło z ulubionymi dodatkami np. masłem orzechowym i konfiturą.