Nóżkę z kurczaka opłucz i włóż do garnka z ok. 2 litrami zimnej wody. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie. Doprowadź do wrzenia, zbierz szumowiny i gotuj na małym ogniu przez ok. 30 minut, aż mięso zmięknie. Do wywaru wsyp kaszę jęczmienną i gotuj kilka minut....
Kaszę ugotuj w osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Kapustę włoską włóż do dużego garnka z wrzącą, lekko osoloną wodą (ok. 1 łyżeczka soli) i sparz przez 5–7 minut, aż liście staną się miękkie i elastyczne. Na patelni rozgrzej olej, dodaj posiekaną...
Na maśle podsmaż posiekaną szalotkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj kaszę pęczak i praż kilka minut, aż stanie się lekko szklista. Wsyp tymianek, wymieszaj, po czym wlej część bulionu. Przykryj i gotuj na małym ogniu, stopniowo dolewając bulion, aż kasza...
W rondelku zagotuj mleko kokosowe. Stopniowo wsypuj kaszę mannę, cały czas mieszając, aby nie powstały grudki. Gotuj na małym ogniu, aż masa zgęstnieje, następnie przelej ją do pucharków. Na wierzch nałóż porcję konfitury (możesz użyć do tego rękawa cukierniczego). W...
Mięso pokrój na mniejsze kawałki (bitki) i dopraw solą oraz pieprzem. Na patelni podsmaż posiekaną szalotkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodaj mięso i rozmaryn. Smaż kurczaka z obu stron, aż się zarumieni. Dodaj oczyszczone kurki i duś razem kilka minut, aż...