Pokrojoną cebulę zalać octem winnym i odstawić na 10-15 minut. Wędzony boczek pokroić w cienkie paseczki 1×2-3 cm. Smażyć je powoli, aż wytopi się z tłuszcz, a one będą zrumienione. Tłuszcz zachować do zrobienia sosu. Zamarynowaną cebulę razem z octem wymieszać z...
Kaszę opłukuję na sitku i przekładam do garnka. Zalewam mlekiem sojowym, dodaję sól i olej rzepakowy. Zagotowuję wszystko, po czym zmniejszam moc palnika do minimum i gotuję do pochłonięcia przez kaszę płynu /ważne, żeby kasza był miękka – w razie potrzeb należy...
Porcję łososia czyścimy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy skórką z cytryny i pieprzem. Rybę i cebulkę gotujemy na paprze. Seler obieramy, myjemy i kroimy na krążki. Gotujemy w mleku al dente. Na patelnię grillową wkładamy seler lekko podgotowany, grillujemy z...