Zetrzyj ser Cheddar na tarce o grubych oczkach. W rondelku zagotuj wodę i posól. Powoli wsyp kaszę mannę od razu mieszaj. Po jednej minucie zdejmij z ognia i szybko dodaj starty ser, łyżeczkę masła oraz pieprz biały do smaku. Dokładnie i energicznie wymieszaj całość....
Kaszę pęczak wypłucz zimną wodą i ugotuj w osolonym wrzątku wedle instrukcji na opakowaniu. Odcedź i odstaw na bok. Liście szpinaku umyj zimną wodą i osusz. Czosnek obierz i posiekaj, bądź rozgnieć przez praskę. Na patelni rozgrzej 1 łyżeczkę masła klarowanego i dodaj...
W misce wymieszaj dokładnie obydwie mąki z kaszą manną, cukrem oraz proszkiem do pieczenia. Jabłka umyj, obierz, pozbaw gniazd nasiennych i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, wymieszaj z cynamonem. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, na spód zetrzyj na dużych...
Kaszę kukurydzianą ugotuj wedle instrukcji na opakowaniu i odstaw do ostygnięcia. Do malaksera przełóż ostygnięty miąższ z dyni oraz ostygniętą kaszę kukurydzianą. Dodaj jajko, mąkę kukurydzianą oraz pszenną, wlej mleko, dodaj zioła oraz przyprawy. Całość zmiel w...
Do rondla wlej mleko, zagotuj. Na wrzące mleko wsyp kaszę, zagotuj ponownie ciągle mieszając. Dodaj cukier oraz szczyptę soli. W kolejnym kroku do gorącej kaszki dodaj połamaną czekoladę oraz masło, wymieszaj do uzyskania jednolitej konsystencji. Odstaw kaszkę do...