Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Stir-fry z kaszą pęczak, suszonymi pomidorami i szpinakiem

Stir-fry z kaszą pęczak, suszonymi pomidorami i szpinakiem

Połowę szklanki kaszy pęczak wsyp na sito, dokładnie wypłucz pod kranem. Do garnka wlej dwie szklanki wody, dodaj szczyptę soli oraz łyżkę oleju, zagotuj. Do gotującej się wody wrzuć kaszę i pod przykryciem gotuj 20 minut. Po ugotowaniu pozostaw kaszę pod przykryciem...
Kokosowo – waniliowy pudding z kaszy manny z jagodami

Kokosowo – waniliowy pudding z kaszy manny z jagodami

Do rondelka wlej mleko krowie, mleko kokosowe, ziarenka wanilii, dodaj miód, szczyptę soli, doprowadź do wrzenia. Gdy mieszanka zacznie się gotować, stopniowo wsypuj kaszę, cały czas mieszając. Podgotuj chwilę do momentu zgęstnienia kaszy. Teraz możesz rozlać...
Kotlety z kalafiora i kaszy kuskus w panierce z płatków kukurydzianych

Kotlety z kalafiora i kaszy kuskus w panierce z płatków kukurydzianych

Z kalafiora odetnij różyczki. Rozłóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Posyp kurkumą, ostrą papryką w proszku, solą i białym pieprzem. Skrop oliwą z chili i czosnkiem oraz olejem arachidowym. Wstaw do piekarnika nagrzanego na 190 stopni i piecz, aż kalafior...
Cukinia faszerowana kaszą kuskus, pomidorami i kurczakiem

Cukinia faszerowana kaszą kuskus, pomidorami i kurczakiem

Piekarnik rozgrzej do 180 stopni C. Cukinię umyj, osusz i przekrój wzdłuż na pół. Łyżeczką wydrąż nasiona oraz część miąższu tak, aby powstały łódeczki. Należy uważać, aby nie uszkodzić cukinii, miąższ pozostaw do farszu. Cukinię ułóż na blaszce wyłożonej papierem do...