Fasolę moczymy przez noc a potem gotujemy do miękkości. Ugotowaną fasolę odsączamy. Grzyby moczymy w letniej wodzie przez noc. Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju. Marchew ścieramy na tarce i podsmażamy z cebulą. Do misy blendera wrzucamy ugotowaną fasolę, zeszkloną...
Składniki ciasta szybko zagniatamy, dzielimy na 12 kawałków i wylepiamy nim spody foremek na babeczki lub małych naczyń do zapiekania (kokilek). Chłodzimy 30 min. Do misy miksera wrzucamy składniki masy serowej i miksujemy na wolnych obrotach do momentu aż połączą się...
Bulion zagotuj. Cebulę szalotkę i czosnek obierz i posiekaj. Natkę pietruszki umyj zimną wodą, osusz i posiekaj. Kaszę przepłucz zimną wodą. Botwinkę umyj zimną wodą. Małe buraczki obierz i pokrój na plasterki razem z łodyżkami. Liście grubo posiekaj i odłóż do innej...
Ugotuj pęczak „al dente” w lekko osolonej wodzie. Obierz i pokrój na 5 równych części szparagi, dokładnie umyj botwinę i drobno posiekaj z buraczkami. Pokrój cebulę w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. Ugotuj wywar warzywny. Wrzuć na...
Ugotuj kaszę owsianą. Po ugotowaniu nie przelewaj jej zimną wodą, odcedź i pozwól jej stygnąć, tak by zrobiła się kleista. Na dużym oczku zetrzyj cukinię, na małym marchewkę, posiekaj drobno dymkę, posól, wymieszaj i odstaw na kwadrans. Dokładnie odciśnij z osolonych...