Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Pasztet z fasoli z kaszą manną

Pasztet z fasoli z kaszą manną

Fasolę moczymy przez noc a potem gotujemy do miękkości. Ugotowaną fasolę odsączamy. Grzyby moczymy w letniej wodzie przez noc. Cebulę siekamy i podsmażamy na oleju. Marchew ścieramy na tarce i podsmażamy z cebulą. Do misy blendera wrzucamy ugotowaną fasolę, zeszkloną...
Mini serniczki z kaszą manną

Mini serniczki z kaszą manną

Składniki ciasta szybko zagniatamy, dzielimy na 12 kawałków i wylepiamy nim spody foremek na babeczki lub małych naczyń do zapiekania (kokilek). Chłodzimy 30 min. Do misy miksera wrzucamy składniki masy serowej i miksujemy na wolnych obrotach do momentu aż połączą się...
Pęczotto z botwinką i serkiem kozim

Pęczotto z botwinką i serkiem kozim

Bulion zagotuj. Cebulę szalotkę i czosnek obierz i posiekaj. Natkę pietruszki umyj zimną wodą, osusz i posiekaj. Kaszę przepłucz zimną wodą. Botwinkę umyj zimną wodą. Małe buraczki obierz i pokrój na plasterki razem z łodyżkami. Liście grubo posiekaj i odłóż do innej...
Pęczak z botwiną, szparagami i fetą

Pęczak z botwiną, szparagami i fetą

Ugotuj pęczak „al dente” w lekko osolonej wodzie. Obierz i pokrój na 5 równych części szparagi, dokładnie umyj botwinę i drobno posiekaj z buraczkami. Pokrój cebulę w kostkę, czosnek przeciśnij przez praskę lub drobno posiekaj. Ugotuj wywar warzywny. Wrzuć na...