Cukinię myjemy i odcinamy końce. Kroimy je na pół i wydrążamy miąższ ze środka, a następnie kroimy go na mniejsze kawałki i przekładamy na patelnię. Dodajemy do niego starte na tarce pieczarki, wlewamy łyżkę oleju i podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojoną botwinkę i...
Z kapusty wycinamy głąb. W dużym garnku gotujemy wodę i wkładamy kapustę, aby sparzyć liście, które po chwili zdejmujemy i odkładamy. Z liści ścinamy zgrubiałą część – z głównego nerwu. Kaszę jęczmienną wsypujemy do wody i dodajemy sól oraz masło. Gotujemy ją na...
Schab kroimy w kostkę, przyprawiamy go solą i pieprzem. Rozgrzewamy patelnię z olejem, wrzucamy porcjami mięso i mocno je smażymy chwilkę, aby się zarumieniło. Przekładamy na talerz i ponownie podsmażamy kolejną porcję. Tak robimy z całym mięsem. Podsmażamy także...
Zaczynamy od farszu – kaszę gryczaną gotujemy według instrukcji na opakowaniu, następnie przekładamy ją do miseczki i studzimy. Twaróg rozdrabniamy widelcem lub tłuczkiem do ziemniaków. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy ją na łyżce oleju. Do kaszy dodajemy...
Cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach, solimy i odstawiamy, aby puściła sok. Następnie ten sok odciskamy i wylewamy. Kaszę gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Do cukinii dodajemy kaszę, wyciśnięty ząbek czosnku, jajka, mąkę, natkę pietruszki, sól i pieprz....