Na rozgrzanym maśle zeszklij cebulę razem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Dodaj starte warzywa i smaż mieszając 2 – 3 minuty. Wlej bulion i gotuj całość kilka minut, następnie dodaj pokrojone w kostkę ziemniaki oraz lubczyk. Zagnieć ciasto na zacierki i kiedy...
Kaszę ugotuj i odstaw do ostygnięcia. Wszystkie warzywa pokrój w kosteczkę i połącz z kaszą. Dodaj przyprawy – sól, pieprz, kumin, a następnie wlej oliwę oraz sok z cytryny. Dodaj posiekaną natkę pietruszki. Całość dobrze wymieszaj. Przed podaniem najlepiej...
Kaszę ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu i odstaw do ostygnięcia. Następnie posól ją, dodaj buraki, twaróg wędzony, rukolę, posiekane orzechy włoskie, oliwę z oliwek, odrobinę soli oraz emulsję balsamiczną. Całość dobrze wymieszaj i gotowe 😊 Jako ciekawostkę...
Kaszę ugotuj do miękkości. Odstaw do ostygnięcia. Do osolonej, wrzącej wody wkładaj po kolei liście kapusty i przykrywaj naczynie pokrywką. Wyjmuj po dwóch minutach i odkładaj na bok. W garnku rozgrzej olej i zeszklij na nim cebulę, dodaj posiekany w płatki czosnek...