Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Pojedynki i kulinarne inspiracje blogerek

Sałatka z kaszy z fasolką szparagową

Autor: KULINARNE PRZYGODY GATITY

Kasza w diecie dzieci

Składniki

  • 1 szklanka suchej kaszy jęczmiennej
  • 200 g ugotowanej fasolki szparagowej
  • 1 mała czerwona papryka
  • 1 mała czerwona cebula
  • ok. 50 g fety
  • oliwa z oliwek
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • świeże zioła (np. oregano)

Autor: KULINARNE PRZYGODY GATITY

Wykonanie

Kaszę płuczemy na sitku, zalewamy dwoma szklankami wody, solimy i gotujemy na małym ogniu w ganku z grubym dnem, aż woda się wchłonie. Odstawiamy do wystudzenia.

Paprykę i fasolkę kroimy na drobne kawałki, a cebulę w piórka. Wraz z kaszą wkładamy te warzywa do miski, dodajemy pokruszoną fetę, oliwę, sok z cytryny i przyprawy. Wszystko dokładnie mieszamy i posypujemy ziołami.

Smacznego! 😊