Do przesmażonej na odrobinie oleju cebulki dodajemy skrojone pieczarki i 2 ząbki czosnku. Po paru minutach dodajemy pieprz, sól i połamane kawałki suszonych grzybów. Smażymy kolejne parę minut.
W tym samym czasie gotujemy kaszę i wrzucamy połówki wydrążonych papryk do gorącej, osolonej wody. Papryki trzymamy na ogniu około 10 minut. Gdy troszkę zmiękną wyciągamy je i pozwlamy im obeschnąć.
Do naszych przesmażonych grzybów dodajemy starte na grubym oczku marchewki i pietruszki. Przesmażamy 2 minuty i dodajemy resztkę czosnku i część pokrojonej świeżej pietruszki. Po paru minutach ściągamy z ognia i dodajemy ugotowaną kaszę. Mieszamy naszą masę i przyprawiamy do smaku.
Nagrzewamy piekarnik do 150 stopni i wkładamy nadziane masą papryki na ok. 15-20 minut. Po wyciągnięciu, przed podaniem obsypujemy gorące papryki parmezanem i resztką pietruszki.
Smacznego!