1)
Kaszę rozgotowuję w mleku. Zaczynam od uprażenia kaszy w suchym garnku na małym ogniu. Prażę ją około 3 minuty, potrząsając garnkiem. Po tym czasie zalewam mlekiem, zagotowuję i gotuję na małym ogniu aż cały płyn się wchłonie. Wyłączam gaz i zostawiam pod przykryciem na 5 minut. Po tym czasie blenduję na gładką masę.
2)
Mleko zagotowuję i odstawiam z gazu. Wrzucam do środka połamaną na kostki czekoladę, cukier, wanilię i sól. Lekko mieszam i odstawiam na 3 do 5 minut. Całość dobrze mieszam i łączę z kaszą. Odstawiam do ostygnięcia, a następnie do lodówki na parę godzin.
3)
Wiśnie z cukrem pudrem rozdrabiam w malakserze jak najdrobniej. Działam szybko, żeby się nie rozmroziły. Wiśnie łączę z połową masy czekoladowej.
Do pojemnika przekładam połowę masy czekoladowej, obok masę czekoladowo-wiśniowej i powtarzam. Łyżką łączę masy ze sobą na wierzchu i wstawiam do zamrażarki na 2-3 godziny.
Smacznego!