Rozgrzej oliwę w garnku. Mięso pokrój w paski, posyp przyprawą curry i podsmaż do zrumienienia. Następnie wyjmij je z garnka, zostawiając oliwę.
Cebulę i czosnek obierz i pokrój w drobną kostkę. Paprykę i marchewkę pokrój w niewielkie słupki. Przełóż warzywa do garnka i smaż około 4 minuty. Dodaj do warzyw kaszę, sól, pieprz i smaż wszystko około 5 minut, od czasu do czasu mieszając.
Następnie zalej całość 1 szklanką bulionu lub wody, przykryj i gotuj na małym ogniu do momentu, aż kasza wchłonie cały płyn (około 20 min). Od czasu do czasu mieszaj. Po tym czasie dodaj resztę wody/bulionu, masło i mięso, zamieszaj i gotuj całość pod przykryciem, aż kasza ponownie wchłonie cały płyn (około 10 min). Kaszotto powinno mieć kremową konsystencję.
Instagram: ALAANTKOWEBLW
Facebook: ALAANTKOWEBLW