Przygotuj pesto!
- Do blendera wrzuć i połącz ze sobą wszystkie składniki potrzebne do pesto, oprócz oliwy i pomieszaj. Dopraw solą i pieprzem do smaku, a następnie dodaj oliwę i przez moment jeszcze blenduj.
Przygotuj sałatkę!
- Kaszę gryczaną wraz z łyżeczką masła ugotuj w osolonej wodzie.
- Na patelni rozgrzej oliwę i przez około 10-15 minut smaż pokrojone pieczarki, dopraw solą i pieprzem do smaku. Mogą to być bardzo malutkie kawałki, lub takie, jakie lubisz najbardziej 😊
- Na patelni rozgrzej oliwę i przez około 5 minut smaż groszek cukrowy, dopraw solą do smaku.
- W dużym naczyniu połącz kaszę gryczaną, pieczarki, natkę pietruszki oraz groszek.
Połącz!
- Na talerzu delikatnie rozsmaruj odrobinę pesto pietruszkowego a następnie obok ułóż przygotowaną sałatkę.
- Możesz podawać ją na ciepło lub na zimno.
- Smacznego!