- Kaszę gryczaną zalewamy wodą i odstawiamy na noc do napęcznienia.
- Następnego dnia płuczemy kaszę, przekładamy do malaksera. Dodajemy banana, mleko i miód. Miksujemy na gładką masę. Dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy.
- Gofry smażymy w rozgrzanej gofrownicy, każdą partię ok. 5 minut.
- Podajemy ze świeżym malinami, posypane cukrem pudrem i wiórkami czekoladowymi
Pojedynki i kulinarne inspiracje blogerek
Gryczane gofry z czekoladą i malinami
Autor: Żaneta Hajnowska
Składniki
(na 6-8 gofrów)
- 1 szklanka kaszy gryczanej niepalonej
- 1 banan
- 1/2 szklanki mleka
- 50 g posiekanej czekolady
- 2 łyżki miodu lub syropu klonowego
- do podania: wiórki czekoladowe, maliny, cukier puder