Przygotuj bulion. Do garnka o pojemności 4-5 litrów włóż opłukane zimną wodą mięso wraz z przyprawami. Zalej zimną wodą i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj na małym ogniu przez 1,5 godziny – rosół ma „pyrkać”. W trakcie przygotowywania nie...
Cebulę, cukinię oraz marchew posiekaj w półplastry. Paprykę pokrój w paseczki, dynię w kostkę, a pomidory w ćwiartki. Warzywa ułóż naprzemiennie na dnie naczynia żaroodpornego, powinny wyjść 2-3 warstwy. W misce rozetrzyj czosnek przeciśnięty przez praskę wraz z...
Cebulę drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło i wrzucić cebulę, zeszklić, mieszając. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i podsmażać jeszcze chwilę. Wsypać suchą kaszę pęczak, wymieszać i prażyć przez około minutę. Wlać 1 szklankę bulionu, dodać ziele...
W garnku zagotować mleko i mleko kokosowe. Dodać szczyptę soli i cukier trzcinowy, wsypać kaszę. Mieszając, gotować przez około 20-30 minut, aż kasza wchłonie większość mleka i będzie miękka. Pod koniec gotowania dodać łyżeczkę oleju kokosowego i likier kokosowy,...
Jajka ucieramy z cukrem, gdy ten się rozpuści dodajemy olej. Gdy składniki się połączą przesiewamy stopniowo mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, sodą, cynamonem i solą cały czas ucierając. Marchewkę ścieramy na drobnych oczkach tarki, dodajemy ją do ciasta. Na...