Filet z piersi indyka dokładnie umyć, osuszyć lekko rozbić nadając kształt prostokąta. Do miseczki włożyć rozmaryn, sól, pieprz, siekany czosnek i wymieszać. Pierś nacieramy ze wszystkich stron. Cebulę obieramy siekamy z czosnkiem.
Na rozgrzaną patelnię wlewamy 2 łyżki oliwy, dodajemy cebulę, czosnek i pokrojone pomidory suszone. Smażymy do zarumienia, pod koniec dodajemy kaszę jaglaną i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Farsz rozkładamy na piersi z indyka, zwijamy. Mięso okładamy plastrami boczku, związujemy nicią kuchenną. Oliwę rozgrzewamy w rondlu, obsmażamy z każdej strony.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego, wlewamy piwo, dodajemy listki laurowe, ziele angielskie. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy pod przykryciem około 60-90 minut w zależności od mocy piekarnika. Roladę wyjąć, pokroić na plastry i podawać z warzywami.