Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

„Kasza na stół, na zdrowie, na co dzień”

Pojedynki i kulinarne inspiracje blogerek

Pasta kanapkowa z kaszy jaglanej i pieczonej papryki

Autor: EKOCENTRYCZKA

Kasza w diecie dzieci

Składniki

  • 1/2 szklanki kaszy jaglanej
  • czerwona pieczona papryka
  • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
  • 1 łyżeczka syropu daktylowego/ksylitolu 
  • szczypta soli
  • 2 łyżki oliwy

Autor: EKOCENTRYCZKA

Wykonanie

1. Paprykę pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 25-30 minut. (Pieczcie ją przy okazji, nie rozgrzewajcie piekarnika na jedno warzywo.)

2. W garnku gotujemy wodę, następnie wsypujemy do niej kaszę i gotujemy pod przykryciem około 15-20 minut.

3. Kiedy kasza przestygnie, miksujemy ją z pozostałymi składnikami na gładką pastę i doprawiamy do smaku.

Pastę możecie przechowywać w lodówce do czterech dni.